Verkopen

Eenvoudig aanmaken van verkooptransacties voor het verkopen van artikelen en diensten.

Artikelen worden direct van de voorraad geboekt.

Tijdens het sluiten van de transactie wordt direct de verkoopbon afgedrukt. 

De verkoop is meteen bijgewerkt in het kasboek.

Retouren

Vlot afhandelen van retouren. Selecteer de verkoop en bepaal welke artikelen retour komen. Mogelijkheid voor het invoeren van de reden van  terugname.

Retouren worden in de oorspronkelijke verkooptransactie verwerkt en blijven zichtbaar. Retour artikelen worden terug op voorraad geboekt en krijgen de status 'Controleren'.

Op de artikelkaart wordt de reden van retour getoond. 

BTW

Berekening van de marge btw op basis van de geraliseerde marge. In het kasoverzicht wordt de BTW gedetailleerd per transactie of per rubriek weergegeven.

Uiteraard is het ook mogelijk om nieuwe artikelen en diensten te factureren. In dat geval zal PandVision de normale btw richtlijnen volgen, waarbij de btw over de verkoopprijs berekend wordt.

Globalisatie

Veel bedrijven passen de globalisatieregeling toe. In dat geval biedt het verkoopoverzicht uitkomst. Daarin worden alle verkoopbedragen exclusief btw getoond en de gerealiseerde marge berekend.

Nieuwe artikelen en diensten

Het is ook mogelijk om nieuwe artikelen en diensten te factureren. In dat geval zal PandVision de normale btw richtlijnen volgen, waarbij de btw over de verkoopprijs berekend wordt.